Můj nový oblíbený kartáček. Může být i váš! (giveaway)

Já budu tvrdit do nekonečna, že život a o maličkostech, o těch nepatrných okamžicích a nevýznamných detailech, které si ale třeba pamatujete napořád nebo vám zlepší den. Takže vám představuji ten nejkrásnější kartáček na zuby, který jsem kdy viděla a díky kterému mám lepší rána, i ta pondělní! A to jako fakt :) Můžete si vybrat, jestli chcete celý bambusový nebo s barevným rozlišovačem nebo dětskou variantu, abyste mohli ráno zkrášlit celé rodině. A protože jsou to kartáčky Tandborstogram ze Švédska, rozhodla jsem se udělat radost i jednomu z vás a dva kartáčky pro vás ještě objednám a pošlu!  Což udělá obrovskou radost i mě. Sobec no :D



Člověk je podle mě obecně sobecký tvor. Jakmile někomu vysvětluji, že je něco dobré pro planetu, zvířata nebo životní prostředí, většina lidi začne vykládat něco o "jeden člověk nezmění svět" (no, o tom jindy:). Ale jakmile přijdete s tím, že tohle je krásné nebo díky tomuhle shodíte, hned to všechny zajímá 200% víc, nekecám :) No ale musím vám prostě říct, že kromě toho, že jsou tyhle kartáčky nejkrásnější na světě, tak jsou například vyrobené z bambusu, který je jeden z nejrychleji rostoucích přírodních materiálů a navíc je přirozeně antibakteriální, takže není třeba používat ani žádné chemikálie pro jeho pěstování.



Štětiny tedy přírodní nejsou, jsou vyrobené z nylonu (ale alespoň bez BPA), takže ve srovnání s například plastovou taškou, která se rozkládá stovky let, jsou tyhle štětiny asi okolo třiceti (snad nekecám). Viděla jsem i kartáčky s přírodními štětinami, ale co jsem slyšela, tak to prostě nečistí a vypadává a to je potom k ničemu. Podle mě je pokaždé potřeba najít rovnováhu a něco, co je dobré pro nás i pro naše okolí. Všímaví si možná všimli, že na kartáčku je taková malá tlapička. Není psí, ale od ledního medvěda, který je prý moc šťastný, že nebude přibývat více odpadu do oceánů, víme? (na stránce píšou, že ročně skončí na skládkách a v oceánech skoro pět miliard plastových kartáčků)





A aby toho nebylo málo, kartáček je zabalený v takovém přírodním papíru/textilii - něco jako hedvýbný papír a kartonové krabičce, takže zase: žádné zbytečné plasty. Moc se mi líbí, že si můžete objednat rovnou celou krabičku jako předplatné na celý rok a nebo si zaplatit přímo předplatné a oni vám na začátku měsíce pošlou nový zubní kartáček. Já si objednala zatím jen dva, jeden pro mě a jeden pro norečka, abychom je vyzkoušeli, ale už jdu na objednání celé krabičky (a buď si je nechám nebo je rozdám přátelům)!

Plus dva navíc pro vás! Co musíte udělat? Napiště mi do komentáře, jakou maličkostí zlepšujete sobě a planetě život vy a připište, jaké 2 kartáčky byste chtěli (dospělý/dětský, bambus/bílá/černá/tyrkysová) plus e-mail. Kdo se bojí tady veřejně psát e-mail, napiště jen odpověď a e-mail mi hoďte do zprávy na Facebooku nebo Instagramu, jo? Soutěž bude probíhat dejme tomu do 20.7., ať vám to po výplatě můžu hned poslat!

Tak snad máte radost, já mám <3





Zdroj informací a e-shop ZDE!

P.S. Tento post není sponzorovaný, logicky :D Ale tak jen aby bylo jasno.

53 komentářů

  1. Už po těch kartáčcích pokukuju od doby, cos jeho fotku sdílela poprvý, přijde mi krásnej a ještě ekologickej, no nekup ho, že? :)

    Mám takovýhle super projekty moc ráda, kdo by taky nerad přispěl k šetření naší planety. Když každý začne u sebe, tak to půjde :) Já třídím odpad a vůbec se ho snažím nedělat moc, držím se hesla reduce, reuse, recycle :) Neberu si jednorázový plastový sáčky, snažím se nakupovat jídlo v co nejmíň obalech, autem jezdím jen když převážím náklad a nejradši chodím pěšky nebo na delší vzdálenosti hromadnou dopravou.

    Kartáček používám plastový a moc ráda bych přešla na tenhle krásný bambusový. Ráda bych dva dospělé, bílý a černý s bambusem, jakou sou tady na fotce.

    Děkuju za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den Barb, moc Vám nepíši, to je pravda, ale sleduji Vás pravidelně. Tak to je nabídka - dostat tak pěkný kartáček. Líbil by se mi bambusový, černý, ale i bílý je hezký.
    Ale já bych ho dala svému synovi, posekal mi pěkně zahradu. A pokud se jedná o to, co dělám pro lepší životní prostředí, tak asi hlavně to, co většina - třídím odpad, nekouřím, nezakládám černé skládky, nevyhazuji zbylé léky do odpadů, atd.atd. Mějte se moc hezky a přeji hodně dalších nápadů . S pozdravem Miluše. milusebw@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavý, zajímavý...já ráda zkouším takové typy kartáčků, již jsem měla bambusový s charcoal štětinkami (z austrálie, který mi byl dovozen) a byl moc super :-) snažím se používat ekologické mytí na nádobí (z prádlem se musím polepšit), třídit odpad, vypěstovat si nějakou bylinku a zeleninu, sázet stromky (ano, sice to "musím" dělat s taťkem, ale není to nic hrozného) nebo jen zbytečně nenakupovat milion triček a praktikovat capsule wardrobe ;) líbí se mi dospělácký černý a bílý ;) littlesmitka@yahoo.com

    OdpovědětVymazat
  5. Jsou krásné a úplně jiné. Hodily by se mi dospělácké,black and White... Dnes jsem udělala radost sobě i snad planetě,kdyz jsem dvěma vybledlým šatům prodloužila život tím,ze jsem je pomalovala... Hned tak je do kontejneru (na textil,jak jinak :-) )neponesu... Ivča

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné sváteční ráno.Kartáčky jsou boží.mě by bylo úplně jedno jaký bych měla,hlavně dospělácký.Tak jako snad všichni normální lidičky třídím odpad,dělám si prášek do pračky na bílé prádlo,gel na barevné a samozřejmě i avíváž.Nemluvě o prášku do myčky.No a taky recykluji,hlavně oblečení,starý nábytek./manžel nadává,že to haraburdí nechce....ale dycky to nějak projde./Myslím si jak si člověk zvykne, dělá takové věci automaticky...Pa Lenka.K kozlovska.lenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pekne, uz jsem po bambusovem pokukovala i v CR, ale zatim nemame. Vzala bych tyrksovy pro dceru, ta ma kartacek na 14 jejims tylem cisteni zubu:-), jsou ji 3.
    A co se planety tyce, myslim, ze hlavne odpad je dulezity, protoze je ho mnoho, takze tridime, vozime do sberneho dvora, nektere starsi veci recykluji. Co ale nedovedu, priznavam, vzdat se auta, coz mne na vesnici kde jede bus 3x za den praci ulehcuje, i kdyz planete naopak. Hezky den a diky. M. info@nordicpassion.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Já už kdysi měla ty bambusové co mají přírodní štětiny a fakt to bylo nic moc, moc to nečistilo zuby a za týden byl ten kartáček na vyhození :(. Ale tento bych moc ráda zkusila! Líbil by se mi dospělý v bílém provedení. A jak přispívám planetě? Myslím si že hodně, kromě toho že jsem vegan tak se snažím i minimalizovat odpad, třídím, jsem minimalistka ve všech směrech, dokonce i příbor mám z bambusu :). Používám přírodní a eco-friendly produkty jak na úklid, praní,... tak i co se týče kosmetiky. Ale jsem minimalistka, jak už jsem napsala, takže používám kokosový olej na všechno (i s ním čistím zuby) a čistící prostředek mám taky jeden co zastoupí více výrobků (umývám s ním nádobí, povrchy, kuchyňskou linku,... Protože obrovský význam má právě i ta produkce odpadu, kterou se snažím snižovat i tím minimalismem. A ještě přenáším šneky co jdou přes cestu/chodník, aby je někdo nezašláp :D Vezmu je a přenesu do trávy směrem kam mířili. Ale to už je dost střelené, uznávám :).

    OdpovědětVymazat
  9. Bambusové kartáčky už mám v merku dlouho a tyhle jsou navíc designově krásně povedené <3 Moc by se mi líbilo vyzkoušet je pro dospělé combo black and white.
    Snažím se toho dělat pro planetu co nejvíc, i když rezervy stále mám - tam to pokulhává na tebou zmiňované vyváženosti ekologie vs praktičnost/účinost. A mám vždy radost, když je udělán další eko krok a hned zkouším zda se to u nás doma ujme.
    Kromě třídění odpadu co dělá snad už každý, kompostuji, recykluji ať už textil, knihy a nebo zařízení, vyrábím si vlastní kosmetiku a mýdla a kupuju si eko výrobky, jezdím dopravou a na kole a když už jedu autem tak na delší tratě a nabízím volná místa online ke spolujízdě (sama využívám když nejedu autem). Na nákup chodím s plátěnou taškou, na ovo/zel si nosím vlastní ze síťového nylonu abych nemusela používat mikrotenové na jedno použití a upřednostňuji nákup potravin jako rýže, mouka v obchodech na váhu bez jednorázových obalů.
    Zlepšovat by se toho dalo ale ještě hodně!
    Zdravím z Provence,
    Zdena
    anyzovka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Před nějakým časem jsem taky pokukovala po dřevěných kartáčcích, ale pak se to nějak vytratilo :/ tohle je fajn příležitost je vyzkoušet :) moc se mi líbí dospělácké - bílý a modrý!

    Dnes a denně se snažíme ulehčovat planetě od zbytečných odpadů jejich tříděním, mytím v ekologicky odbouratelných prášcích, avivážích, saponátech, tabletách do myčky atd. A začínáme samozřejmě i u nejmenších ;)

    Rezervy jsou pořád obrovské ...

    Hezké léto!

    jana.zizkova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj :)
    Pro planetu, sebe a ostatní recykluji, snažím se si nebrat moc igelitových tašek a sáčků, obnošené oblečení posílám dál, nenosím kožené oblečení a doplňky, používám přírodní a cruelty free kosmetiku (zkus někdy Havlíkovu apotéku, je super :) ). Taky se snažím neplýtvat jídlem a vodou. A usmívat se na druhé.
    Kartáček bych chtěla černý nebo bílý.
    Měj se krásně :)
    Jo a mejl - neladorokova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. Ty kartáčky jsou úchvatné, líbil by se mi černý a bílý, pro mě a mého muže.
    A jak drobnostmi zlepšuji sobě a planetě život? Aktuálně asi 10 dnů po porodu hledám v péči o miminko způsob, jak produkovat v rámci možností minimum odpadu (třídění je pro mne samozřejmostí), takže pro začátek nepoužívám vlhčené ubrousky a zadeček myji pod vodou, popřípadě čistím pratelnými eko ubrousky, používám sice zatím jednorázové pleny (ale také eko s menší zátěží pro planetu) a jak se zmátořím po šestinedělí, zaměřím se na pleny látkové. A pevně věřím, že takových "drobností", jak planetu pošetřit najdu v průběhu času víc. Mateřství v tomto směru beru jako výzvu.
    renata.ridlova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  13. Kartacky jsou uzasne,miluji prirodu a tento ,,trend,, se snazim vnaset i do naseho domova.takze postupne menim domov k lepsimu a hlavne prirodnimu.moc ocenuji rucni praci a radeji si priplatim za kvalitu,do ktere nekdo vlozil kus sebe.v posledni dobe se snazim omezit prisun potravin s palmovym olejem,aby se nedevastovala nase Zeme.tak alespon takto. Libi se mi vsechny varianty kartacku,radeji dospelacky,dekuji za moznost vyhrat
    evcikevil@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Tyyy jo... jak tak procitam komentare, tak jsem uplnej zabar :D klasika, tridim, snazim se neplytvat potravinama, ale porad jezdim autem, tasky na nakup vecne zapominam, jsem lina rano vstat a jit nakoupit do zeleniny, abych vecer, kdyz jedu z prace, nemusela nakupovat v marketu... prubezne se mi to vice ci mene dari a nedari, porad je hodne co zlepsovat. Planu je v hlave hodne, ale realita nejak pokulhava... nejde to vsechno najednou podle me, postupuju malymi krucky :) tyrkysovy dospely, m.sieglova@seznam.cz. Inspirujes me, mam radost.

    OdpovědětVymazat
  15. Já si říkala, proč tam je ta tlapička! Je to opravdu krásně vymyšlené. Nedávno jdem viděla v televizi dokument právě o ostrově odpadků a bylo mi z toho zle. Nejradši bych se proti tomu všemu postavila, všem lidem vtloukla do hlavy, ať si naší planety více váží, ale na to jsem asi krátká. Sama se tedy alespoň snažím třídit odpad, nekouřím, jezdím mhd nebo na kole. Zkouším si pěstovat zeleninu a ovoce, alespoň co to jde, doma. Tak doufám, že mi i to avokádo jednou vyroste :D A co mě tak ještě napadá, tak používám KeepCup a snažím se vyvarovat plastových kelímků na kávu :)
    Kartáček by se mi líbil dospělácký, pro mě tyrkysový a pro přítele černý
    Děkuji za super giveaway a přeji pěkný den :)
    koukalova.karolina@gmail com

    OdpovědětVymazat
  16. To je nadherny projekt! Nas tedy inspiroval dokument o tomskach a jelikoz hodne malujeme, zacali jsme za kazdou krabici papiru sazet strom. Deti si tak nadherne zvykly recyklovat kazdy letacek, co se k nam dostane, a malujou opravdu na vse, a zaroven jsou strasne pysne na to, jak houzevnate chrani prirodu.
    Zaroven to maji jako takovy maly projekt a radi inspirujou okoli, kdykoli jsme nekde u znamych:)

    Kartacky bych zkusila dva dospele, decka uz maji bambusaky (jinou znacku) a mozna prisel cas, abychom si udelali radost ted my:)
    Zkusila bych bily a tyrkysovy, protoze tyrkysova je pry podle feng shui leciva...

    Dekuju a vic takoveho sireni dobrych projektu, prosim!

    mravcova.michala@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Baru, kartáčky jsou krásné! Moc ráda bych je vyzkoušela, protože teď používám samozřejmě plastové curaproxy. A líbila by se mi dospělácká sada bílého a černého :))
    Jinak dělám spoustu věcí, co ostatní, třídím odpad, na nákupy chodím s plátěnou taškou, taky se snažím mít doma vždycky tolik jídla, abychom všechno spotřebovali a nemuseli nic vyhazovat. Joo a ty šneky přes cestu přenáším taky! To jsem si myslela, že jenom já jsem takový blázen :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A zapomněla jsem mail! gathermoments(zavináč)gmail.com :)

      Vymazat
  18. Milá Barb, planetu se snažím šetřit samozřejmě tříděním odpadu, ale taky se snažím předcházet tomu, abych odpad tvořila, šetřím a neplýtvám energiema, pokud nemusím jezdit autem, snažím se chodit pěšky nebo na kole, taky pěstuju, sázím a kompostuju. V domácnosti používáme pouze čističe biologicky rozložitelné.....tak já nevím, jestli ještě něco, určitě by mě toho napadlo i víc! :) A kartáček bych si moc přála černý a bílý, jak jinak.

    Mockrát děkuji,
    Olív

    modedeboulangerie@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Barb,
    Myslim, ze nebudu vyjimkou, protoze klasicky tridim, kompostuji, ulitavam na platenych taskach, obleceni daruji. Pomalu se snazim uprednostovat slow fashion, ale leckdy me zaskoci vyssi porizovaci cena. Jinak kartacek bych rada dospely/bila dětský/tyrkys.
    Diky za soutez, Veronika
    Akinorevs@email.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Zdravím kartáčky pěkné,ráda vyzkouším neb jsem docela ekolog.O třídění vím a konám v něm dost,i rodina se přidala.Nk prostě je chci,prosim.
    svatka.duf@ seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj,
    asi to bude znít banálně, ale snažím se neplýtvat potravinami tak, abych je nemusela vyhazovat - zvlášť ty v ledničce. Pro mě to znamená hlavně nakupovat s mírou a snažit se plánovat jídla tak, abych nekupovala zbytečnosti. Občas mám totiž sklony nakupovat toho moc a protože jsme doma jen dva, něco nám občas zbyde....
    Kartáčky bych zkusila dva dospělé. Hezký den :-)
    romccca@atlas.cz

    OdpovědětVymazat
  22. To je perfektní! Začala jsem sem na blog chodit pravidelně právě kvůli tvému přístupu - maličkosti dělají hodně, protože já jsem neskutečná puntičkářka a lpím na detailech, maličkostech, které jsou pro mě zásadní. Snažím se co nejméně kupovat oblečení, ale víc si sama šít, předělávat..., recykluji, v obchodech se vyhýbám plastovým taškám atd., a pokud už je to nevyhnutelné, tak si je nechávám a hledám pro ně další využití, žádné plýtvání... :) Kartáček se mi nejvíce líbí s bílým detailem (dospělý)
    ktulachova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Bílý a černý dospělácký bambusák si prosím, protože třídím odpad, při čištění zubů nemám puštěnou vodu, do obchodů si nosím svoje látkové tašky, nejraději chodím pěšky, nekouřím nebo třeba nejím maso z velkochovů :)

    michelangelka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Dobrý den, ahoj!
    Přírodu miluju a snažím se ji chránit. Třeba tak, že nejezdím skoro vůbec autem (používám MHD) a nekouřím. Třídím odpad. Nekupuji nápoje v PET lahvích. Piju kohoutkovou a používám takové ty láhve z pevného plastu na vícero použití. Nenechávám zbytečně rozsvícená světla a tekoucí vodu ( třeba při čištění zubů 😁 ). Do obchodů si nosím vlastní tašky. Většina kosmetiky, co používám, je přírodní a bez zbytečných chemikálií. Bez těch se snažím i pěstovat zeleninu a ovoce na zahradě, bio odpad kompostuji. Taky mám na zahradě kvetoucí keře pro motýly, protože jich díky udržovaným anglickým trávníkům všude hodně ubývá. :( Dost často nakupuju v second handu a oblečení, které už nenosím, buď prodám nebo odnesu na charitu.
    Ráda bych kartáček vyzkoušela ve verzi pro dospělé. Třeba celobambusový a tyrkysový. :)
    Barbara.brizova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj ahoj, chranit prirodu je zaklad :-) Takze u me: zadne zivocisne produkty a ciste rostlinna kosmetika netestovana na zviratech, pestovani zeleniny a kompostovani zbytku, zadne koureni, recyklovani, sbirani odpadku, noseni sitek do obchodu misto nekolika pytliku kazdy den a samozrejme svoje platenky. Moc bych chtela vyzkouset vas kartacek pro dospele, nejradeji bambusovy a tyrkysovy. Matka Zeme vitezi :-) barborasmela@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Tak těch maličkostí je trochu více a u všech se snažím zapojit i svůj protějšek. Tak například třídíme odpad na papír, sklo, plasty... máme úsporné LED žárovky, šetříme s vodou, více se sprchujeme než vaníme a tak :) Měla bych zájem o 2 kartáčky pro dospělé - černý a bílý.

    OdpovědětVymazat
  27. Snažím se třídit odpad a zajímám se o udržitelnou módu, poslední dobou se snažím nenakupovat v řetězcích, ale v sekáčích a dávat tak starému oblečení nový život. Po shlédnutí filmu True Cost si myslím, že kdyby to tak dělalo více lidí, snad by se i podařilo něco změnit.
    Kartáčky by se mi líbily dospělé - černý a bílý :)
    vrbova.eliska@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  28. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  29. 8. července 2016 7:50
    Naší planetu se snažím chránit asi nejvíce tím, že třídím odpad, naučila se ti cela rodina a to potom je tříděného odpadu habaděj. Chodím také do organizace jako dobrovolný brigádník, kde se zabývají životním prostředím, tříděním odpadu a také záchranou Levharta sněžného. Dale se snažím naší planetu neničit zbytečným nakupováním igelitnich tašek v obchodacich, kupuju láhve bez BPA, aby se dali použít vícekrát než obycejna lahev. Také me někdy zarazi; kolik lidi vyplytva na jedno čištění zubů nebo sprchu vody; tudíž se snažím abych byla umyta, ale zároveň neplytvala vodou..to jsou asi ty moje nejdůležitější věci, kterých se držím.. kartáčky by se mi líbily dospělé bily a cerny😊
    j.kudlikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Kartáčky jsou krásné a s pěkným příběhem, takže píšu taky - v rámci možností života ve městě třídím odpad, používám šetrné čistící prostředky, nakupuju v sekáči a běžný odpad dávám do rozložitelných odpadních pytlů (dost špatně se shání, a přitom by to měl být základ). Navíc nemáme auto takže MHD je na denním pořádku. Zdravím do Norska. Lenka
    Lezi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj:)

    tak já hlavně třídím odpad, snažím se kupovat co nejvíce přírodní kosmetiky, kupuji svému králíčkovi recyklovatelnou podestýlku a vždy popisuji papír z obou stran, než ho vyhodím.

    Kartáčky bych chtěla 2 dospělé-bambus, prosím. :)

    Můj e-mail: monica.mraz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Planetu zemi šetřím tím, že se snažím co nejvíce třídit. Snažím se nejen v odpadu, ale jsem ráda, že existuje i něco jako kontejnery na oblečení. Zaprvé můžu třídit a ještě pomůžu třeba i dětem, které něco na sebe postrádají. Snažím se šetřit vodou, proto se sprchuji a to velmi rychle a efektivně. Papír než vyhodím popíšu do poslední tečky a nebo třeba například se snažím kupovat co nejméně věcí v plastových obalech.
    Kartáčky se mi líbí všechny, určitě se zde najde spoustu krásných odpovědí, takže neočekávám, že bych v této soutěži zvítězila, ale líbí se mi tyhle na obrázku nebo oba bílé.
    Měj se hezky, přeji hezký zbytek dne.
    Bohunka.Bilkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Jeee po dlouhe dobe ve chvilce bezdetna vlezu na Newsify a hned takovy krasny darecek. Ja bych brala detsky tyrkysovy a dospelacky bily, vypadaji luxusne...u nas teda hlavne tridi, ted premyslim o zizalisti a i nas señor v roce a trictvrte vi, ze odpad se tridi...palec nahoru. Email: foto@veronikakovackova.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Ty jsou nádherný, proto musím pokusit štěstí. Já celkem dbám na to, abych alespoň něčím mohla přispět k ochraně životního prostředí, protože jak se chováme k přírodě, tak nám to pak vrací. Samozřejmě třídění odpadu už beru jako samozřejmost (hliník, papír, sklo, léky či elektroopad), dále nakupuji co nejvíce od lokálních dodavatelů (od ovoce, které nebývá chemicky ošetřeno až po ryby, které nejsou násilně pěstovány v přeplněných sádkách, po maso, med apod.). Mám ráda i čistě přírodní kosmetiku, protože mám citlivou pleť, takže si buďto vybírám od úžasně šikovných ženušek, které ji připravují samy, případně i v malých obchůdcích, kde mám jistotu jak a kde byl výrobek zhotoven. Co se týče oblečení, asi nejsem úplně průkopník módních trendů a často navštěvuji "sekáče" stejně tak moje oblečení, které už nenosím dávám buď známým nebo jej odvážím na Červený kříž, kde poslouží potřebným. A pokud to jde, tak jezdím ve městě na kole, nejenže dělám něco pro svou fyzičku, ale zbytečně neznečišťuji ovzduší zplodinami. Je pravda, že ČR se má ještě hodně co učit, protože v okolních státech se dbá na životní prostředí daleko více, ale i každá malá změna se cení.

    Kartáčky se mi libí v provedení black - white. :) můj mail: slancova.m@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  35. tridim odpad, snazim se neplytvat potravinami a chodim do prace pesky nebo na kole, tasky na nakup si nosim sve a pokukuju tako po zero waste, tak snad tohle taky jednou u sebe dotahnu dokonce.

    rada bych bambusovy dospely a tyrkysovy dospely, ausficirovav@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  36. Posílám pozdrav do Norska ;) :)
    Já osobně mám k pomoci planetě velmi blízko, protože jsou oba moji rrodiče ekologové a jsou zakladateli neziskovky, která pomáhá rozšiřovat zeleň a tak, takze ja uz asi od svých 3 let běhám po lesech a sázím stromky:D to mi vždy udělá radost a myslím že i planetě:) potom samozřejmě třídíme, recyklujeme, kompostujeme a věci co nám už nejsou posíláme dál. Používáme přírodní šampóny, sprcháče, mýdla a celkově kosmetiku. A nakonec u nás před nedávnem otevřeli brzobalový obchod, tak tam si dělám asi největší radost:) (a navíc to vypadá mnohem lépe ve vlastních dózách než v plastových sáčcích :D)
    Velkou radost by mi udelaly dospělácké bambusové:)
    Email: korytarova.alzbeta@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Po podobném kartáčku pokukuji už dlouho a tyto jsou opravu krásné! V naší domácnosti se snažíme postupně co nejvíce využívat přírodních materiálů i surovin, které nejenže déle vydrží, ale jsou i příjemnější a šetrnější pro okolí. Většinu kosmetiky i čistících prostředků jsem vyměnila za přírodní a dobře recyklovatelné, snažíme se neplýtvat jídlem a nekupovat zbytečnosti, které nevyužijeme. Oblečení nakupuji dost často v sekáči a nenošené věci nosím do speciálních kontejnerů nebo daruji těm, kteří ho využijí více než já :) Odpad třídíme co nejvíc to jde a poslední dobou se snažím vyhýbat plastovým obalům, ale je to těžší než jsem si myslela.. Kartáčky by se mi líbily černé dospělácké. :)
    Tereza.Emingrova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj Baru!
    Dlouho jsem si říkala, jestli taky napsat, nakonec mi to nedalo a musím se podělit. Přiznávám, že nejsem žádný ekologický fanatik, ale snažím se co nejméně bordelarit.
    Snažím se třídit odpad a někdy zajímavé fólie a materiály zuzitkuji do mých obrazů nebo jiných rádoby uměleckých věcí. Z papíru a starých časopisů pak skladam takzvané candybags.papír, který nevyužiju nebo i jiné zajímavé plasty,nosím do mé bývalé střední školy, kde jsem studovala grafický design a vím, že tam vše možné využijí s studenti i profesori nemají zrovna na rozdávání...
    Byla jsem se taky kouknout na jedné prezentaci Buzz talks. Vlastně úplnou náhodou a ani jsem nevěděla, jaké bude téma. Nicméně, bylo to o obnovitelných zdrojích.. v podtextu s oblečením. Od té doby i nad tímhle uvažuji jinak a staré nebo již nebo sebe věci, jako boty, saty, ale i hračky dávám to speciálních oranzovych popelnic. Když tam něco dám, cítím se fakt dobře, že něco takového muže někde pomoct.
    Pak trošku bláznivá věc.. ale když vidím v obchodě nějakou bylinku nebo nějakou jinou kuchyňskou květinu, která vypadá jako po prejeti tankem, koupím si ji a snažím se ji doma oživit :D už mám takhle strávenou např. Chillipapricku :))))
    S pozor, soused, má slepicky, kterým tam hazim někdy nějaký ten zbytecek a oni si náramně pochutnaji. Třeba semínka z melounů, která můj Marek neji naprosto zboznujou!
    Krom toho všeho se snažím dávat přírodě strašnou šanci, rada zasazují všechno možné. A taky si pěstují vlastní cherry rajčata a jarní cibulku mám nejradši moji zregenerovanou v dozicce s vodou.

    O kartáčky mi ani tak nejde, jako se spíš podělit o myšlenky :) a taky protože hrozně prší a já čekám až to prejde :D, ale samozřejmě by mi radost udělali. Kdyby se nějakým kouzlem stálo, že by kartago chtěli odrazit až ke mě, tak výběr nechám plně na tobě :)

    Doufám, že jsme třeba někoho inspirovala, nebo alespoň pobavila :)
    Krásný den a zatím ahoooj ;))))

    Mail. Rollyna@email.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Uf, tak ještě soutěž stíhám, bezva!:)

    Kartáčky jsou perfektní. Já jsem si asi před týdnem přestala čistit zuby pastou a zkouším kokosový olej a zrovna jsem si říkala, že by to k tomu chtělo i nové kartáčky.
    Líbila by se mi kombinace dospělý - bílý a černý, to na fotkách vypadá úžasně!:) Bílý pro mě a černý... Třeba když budu mít nachystaný kartáček, tak vesmíru ukážu, že už jsem připravená na nový vztah a pošle mi nějakého bezva chlapa!:)

    Přemýšlím nad tím, co dělám pro planetu. Krom takové té klasiky... Myslím, že za zmíňku stojí to, že jezdím po Praze výhradně MHD. (což je pro mě naprosto normální, ale třeba u nás v práci se to moc nenosí...). A teď o prázdninách mám konečně čas pustit se do svého velkého projektu - látkových sáčků na ovoce a zeleninu. Od té doby co bydlím sama totiž nestačím zírat, kolik jich po každém nákupu mám:( Sice jo, nevyhazuji je, ale ještě použiji, ale stejně! Tak mi drž palce, v mé fantazii jsou sáčky i s výšivkou - rozuměj popisem, že tento je pro brambory (velké B), tento na cibuli apod. tak myslím, že mám do září, než začne další semestr co dělat...:D
    Dalším projektem pak budou pytlíčky na vlastní sušené bylinky, to je mimochodem úžasná věc! Domácí majoránka se absolutně nedá porovnat s tou z obchodu...

    Měj se krásně a užívej si léta!
    Martina (martinaanna@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  40. Dobrý večer,
    snažím se třídit a číkat si, že tím, že jdu s odpadem dál nedělám něco jen pro planetu, ale i sebe :-).Nakupuji do látkových tašek, protože igelit nás jednou asi všechny zahltí a po městě jezdím MHD...není to moc, ale i troška se počítá.
    A kartáčky by se mi líbily dospělé..jeden pro mě a druhý? Pro strýčka příhodu :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Jeeej, ja by som velmi chcela jeden detsky a jeden pre dospelych. Vyber farieb by som nechala uz na tebe, tvoj vkus ma nikdy nesklame :) Ja chranim ZP v ramci moznosti. Ale nefajcim (aj to sa rata?) Pestujem vselico :) Zasadila som avokado, citrony, mam plne kvetinace byliniek, dokonca aj rajciny sa ujali. A to som myslela, ze by som sa nepostarala ani o kaktus a o to vacsiu radost mam z toho.
    Do obchodu vlacim svoje tasky, ktore som si doniesla z Irska !!! z Tesca. Su super inak. Velke, material je vrecovina, su pevne a s potlacou Tesco Original :D Ale vem to cert. Tu v ,,malomeste,, sa predavacky cuduju, ze si nenakladam rajciny do sackov. Uz mi ich chceli raz aj balit pri pokladni, so slovami: ,, ze sak mame aj sacky.,, Zdvorilo som odmietla :D Dokonca pracujem pre jeden z najvacsich ,,fashion retazcov,, ale oblecenie kupujem aj tak zo sekaca. A celkovo mam vacsiu radost z oblecenia z druhej ruky ako z brand new kuskov...

    Pozdravujem do Norska :)

    OdpovědětVymazat
  42. Díky za podnětnou soutěž, ráda se od ostatní dozvím, co bych pro sebe i planetu mohla dělat víc. Nyní třídím odpad (přesto,že kontejnery mám od domu docela daleko, takže vše končí ve sklepě a jedu k nim cca 1x za 2 měsíce), dávám textil na charitu, věci, co se mohou někomu hodit, daruji ve FB fórech, pěstuji bylinky aj. zeleninu, zalévám dešťovou vodou, kompostuji, šetřím el. energii (žárovky, pokličky na hrnce, ekonomické používání varné konvice atd.), schraňuji skořápky a chléb pro zvířata, snažím se používat přírodní kosmetiku ... Sice mi déle trvá, než si daný šetrný zvyk osvojím, ale pak ho až maniakálně dodržuji a terorizuji s tím ostatní :-) Nyní bych si ráda nosila vlastní textilní pytlíky na zeleninu a ovoce do obchodu, ale dost se bojím reakcí prodavaček. Stačí když musím stále vysvětlovat, proč nechci tu igelitku :-) No je toho ještě hodně, co se musím naučit, a proto děkuji za podnětné tipy v příspěvcích.

    Potěšily by mne dospělácké kartáčky v černé a bílé.
    mp.ninja.eda@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Ja zase pracuji jako provozni v restauraci kde bohuzel mame hodne odpadu, ale zavedla jsem tam tridenj papir plasty dale mame jeste refood a zbyly odpad. Jsem takovy blazen ze kdyz vidim neco spatne v kosi tak to hned po klukach tridim. To same delam doma :) kartacek bych si jeden nechala a druhy venovala mamce :)

    Email: kristyjelinek7@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  44. Zdravím milou Ananasku, 🙂
    kartáčky vypadají nádherně! Výborná soutěž 😉 Mimochodem děkuji za zajímavé a originální články! Nerada žiju v extrému, a proto se snažím hledat střední cestu, která není ani tak zlatá, jako spíše vedoucí k spokojenému životu. Naší Planetě pomáhám tím, že jsem se před 3 lety zbavila auta a jezdím na kole, které mi přítel opravil. Navíc mám z toho opravdovou dětskou radost! Což si myslím, že se Planetě také líbí 😉 Spokojení lidé rovná se lidé, kteří nemají potřebu ničit. Během jízdy do práce (obchodu, kdekoliv) se doslova kochám pohledem na přírodu a jsem vděčná za ty okamžiky (naší Zemi, že je nejlepším umělcem jakého si můžeme přát 🙂). Snažím se během každodenních maličkostí myslet na naší Zem (např. třídit odpad, předávat oblečení dále nevyhazovat atd.), ale pravda je, že celý můj život se kolem toho netočí. Jak už bylo napsáno, nejsem člověk, který se rád pohybuje v nějakém extrému. Přidala bych i foto kola, ale nevím jak 😀 Protože na kole to jde opravdu bez výmluv. V šatech, podpatcích... není omezení. 😉
    Kartáček by dělal každodenní radost mě a mému příteli. Tedy jsme dospělí a líbí se mi bambus černá a bílá.

    E-mail: stachowiczova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj, krásné kartáčky a inspirativní blog ! Život se sobě i planetě snažíme zlepšit tříděním odpadu, ten se nám bohužel nedaří moc zredukovat, v okolních supermarketech balí ovoce, zeleninu a vlastně všechno ostatní do plastových obalů. Nakupovat jinde je bohužel časově, logisticky a především finančně náročnější. Uvítala bych možnost nakupovat do vlastních nádob a znovuplnění ekologických pracích gelů… Vodu s sebou nosíme kohoutkovou filtrovanou v SIGG lahvích. Snažíme se po městě co nejvíce omezit jízdy autem a chodit pešky nebo jezdit na kole (z druhé ruky). Na delší vzdálenosti se tomu ale nevyhneme. Kupujeme co nejméně kosmetiky a čistících prostředků a když, tak přírodní. Pro miminko máme poděděné, doma šité, látkové pleny a látkové ubrousky ze starých plen. Pereme je v doma vyrobeném mýdlovém slizu. Většinu dětských věcí posíláme v rodině a mezi kamarádkami dokola. S mužem máme minimalistický šatník, což je spíš výsledek jeho neochoty ztrácet čas nákupem oblečení :) Tak. Kartáčky by udělaly radost dospělácké B&W. Zdraví Zdeňka zzilvarova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat

  46. Buy SoundCloud Followers

    Why Choose Us?

    Real Profile
    Male or female profile
    USA, UK, CA, AU, Country Profile
    Regular online activity profile
    100% Real & active Manual Work
    Blazing fast delivery
    12-24 hour delivery time
    24 hours customer support
    Works procedure 100% Right way
    Affordable Prices
    100% money back guaranteed

    Please visit our service link: Buy SoundCloud Followers

    OdpovědětVymazat
  47. Real likes can be bought for a relatively small amount of money. This is not only due to the high cost of traditional advertising or Facebook ads. Time is money. Not buying Facebook likes costs you time. And measured by the effort you spend investing in organic ones, this investment is definitely worthwhile. Start with a smaller package and gradually increase your fans. This seems more authentic, especially when it comes to new fan pages, and it is easy on the wallet. Digital Marketing

    OdpovědětVymazat
  48. A myslíte, že se dá skutečně stoprocentně žít zero waste? Já osobně si tím nejsem jistý. Ne že by mi nic likvidace odpadu neříkala. Ve firmě to řešíme poměrně často a intenzivně. Ale zase všeho s mírou. Ono ne vždycky to jde a možná to zní sobecky, ale nejsem zase tak stoprocentně pečlivý a mám rád svoje pohodlí a komfort. ;-)

    OdpovědětVymazat